Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 24 mei 2014

Puberbelasting











Gemeente Ede wil graag dat haar burgers meedenken over bezuinigingen of beter gezegd: hoe kan er geld verdiend worden? Nu heb ik een mooie (geheel gratis) suggestie. Ik zou terstond de z.g. ‘puberbelasting’ willen invoeren. Jongeren in een bepaalde leeftijd zorgen nu eenmaal voor bovengemiddelde overlast. Luidruchtig rondhangen, verkeersregels overtreden maar vooral overal afval laten slingeren. Belast daarom hun ouders maar eens flink.

Van het geld dat dit oplevert plaatst de gemeente een paar prullenbakken en laat de BOA’s wat extra ‘jongeren aanspreekrondjes’ maken. Het grote deel verdwijnt natuurlijk direct in de pot algemene middelen. Blijkt nu dat het pubergedrag ten gunste keert dan blijf je deze belasting gewoon heffen, want het levert nu eenmaal veel geld op. Een absurd idee? Eigenlijk doen we precies hetzelfde met de hondenbelasting.

Ooit ingesteld met het oog op echte overlast en ter bestrijding van hondsdolheid. Tegenwoordig slechts een bron van inkomsten voor de lokale overheid. Natuurlijk wordt er zo hier en daar wel wat met het geld gedaan maar veel verdwijnt er rechtstreeks in de gemeentekas. Onlangs stelde Burgerbelangen (en de VVD) voor om de hondenbelasting dan ook maar af te schaffen.

Het idee werd in de raad sympathiek ontvangen maar sneuvelde bij voorbaat al. Dit alleen maar omdat daardoor de gemeente Ede zo’n 8 ton aan inkomsten misloopt. Dus… zolang achterhaalde zaken geld kunnen opleveren hou je het gewoon in stand! Krom toch? Maar ja, als participerende burger schiet je nu eenmaal de gemeente graag te hulp. Wat dacht u van belasting op bijvoorbeeld lawaai, onkruid of wellicht columns…


2 opmerkingen:

  1. Leuk bedacht de puberbelasting !! Zelf ben ik ook voor belasting op alle huisdieren die de openbare plekker vervuilen. Dus niks afschaffen hondenbelasting. Laat de vervuiler maar betalen 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen puberbelasting, maar verlaging van de kinderbijslag voor deze categorie.

    BeantwoordenVerwijderen