Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 11 mei 2014

Breunis




‘Ze zullen nog van hem horen als oppositieleider’ twitterde iemand onlangs over oud-wethouder Breunis van de Weerd. Het verhaal is bekend. Hij ging de geschiedenis in als lijsttrekker van de grootste SGP fractie van ons land. Zeven zetels tegen alle verwachting in. Na een interne strijd hadden de meest orthodoxen zich verenigd in de Gereformeerde Beginsel Partij.

De ‘linkervleugel’, in de persoon van Arnold Versteeg, was teruggezet op de 12e plaats. Van de Weerd is dan ook de exponent van de brede middenstroom. De euforie was ook groot toen, ondanks deze bloedgroepenstrijd, de Edese SGP als de winnaar uit de (stem)bus kwam. Maar het succes kon niet worden verzilverd. Het recht om begin te maken met de informatie werd uit Breunis z’n handen geslagen.

Nu mag de SGP de komende vier jaar het nieuwe college kritisch tegemoet treden. Als wethouder was hij in ieder geval zeer aansprekend. Ik zie hem nog voor mij op EdeTV. Met grote hoed vanuit het gemeentehuis door de sneeuw banjerend op weg naar journalist Brenno de Winter. Televisie en film zijn geen zaken waar hij zich aan laaft maar hij acteerde hier aardig.

Recentelijk hoorde ik van diverse mensen kwalificaties voorbij komen als integer, betrokken en betrouwbaar. Die mogen dan ook met vettte letters op zijn C.V. prijken. Als hij nu met deze eigenschappen en dezelfde flair en elan de oppositie gaat aanvoeren, zoals hij wethouder was, dan komt het allemaal wel goed. Nu moet hij nog een mooie baan zien te vinden. We zullen zien wat Van de Weerd waard is in zijn nieuwe rol.

Maar alles Deo Volente zoals hij het zelf ongetwijfeld zal onderschrijven…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten