Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 11 april 2014

Achterkamertjes












Onlangs kwamen de namen naar buiten van de beoogde wethouders van het nieuwe Edese college. Wel moeten ze nog aan een integriteitsonderzoek worden onderworpen. Het uitvoerende bureau kan dan mooi tijdelijk zitting nemen in één van de achterkamertjes van ons gemeentehuis. Ik wist nooit dat deze er waren maar de recente politieke ontwikkeling heeft het bestaan ervan wel aan het licht gebracht. 

Toch mooi dat ons raadhuis zo multifunctioneel is door dit soort ruimtes. Opvallend is ook het aantal van vijf wethouders. Is dat nu echt nodig? In een tijd waarin de Edese burger wordt opgeroepen mee te denken over bezuinigingen kan er alvast ook iets worden gedaan door het nieuwe college. Zullen vier capabele hoeders van het collegeakkoord onze gemeente niet kunnen besturen?

Verder krijgen twee partijen een wethouder op basis van zes zetels en eentje slechts op dat van drie. Die laatste is één van de verliezers van de verkiezing, mag toch in het college plaats nemen en krijgt dan ook nog een volle wethouderspost. Het kan blijkbaar merkwaardig lopen in de Edese politiek. Zal trouwens de manier waarop dit college tot stand kwam ook onderdeel zijn van het integriteitsonderzoek?

In dat geval vraag ik mij af of iedereen op het vak ‘transparantie’ zal slagen? Mocht er iemand überhaupt niet overgaan dan kan hij/zij zich altijd nog nuttig maken met interieurverzorging. Al die achterkamertjes zullen tijdens de komende vier jaar wellicht nog gebruikt moeten worden. Of worden ze nu helemaal afgesloten en pas na de volgende gemeenteraadsverkiezing in gebruik genomen worden? We zullen het zien…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten