Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 2 februari 2014

Roeptoeter











Roeptoeter... kent u dat woord? Vooral in tijden voorafgaand aan verkiezingen is het vaak actueel. Ik moet bij dit begrip meestal terugdenken aan Victor. Iedereen had vroeger wel zo'n type in de klas. Altijd maar weer de aandacht voor zich opeisend. Zich verbaal luid laten gelden en zo dat hij vaak de lachers op zijn hand kreeg maar inhoudelijk had het eigenlijk nooit wat om het lijf.

Ook had hij er een handje van om afgesproken regels met handen en voeten te treden voor eigen gewin. De populariteit die hij genereerde was na een poosje dan ook sterk aan erosie onderhevig. Een roeptoeter pur sang. Ook bij verkiezingen zie je dit gedrag dus terug. In de gemeente Ede is intussen de strijd losgebarsten. Een bepaalde partij heeft nu al de regels geschonden wat betreft het van te voren afgesproken formaat verkiezingsposters.

Ook bij de lijst met allerlei thema's waarover elke partij per onderdeel maximaal 30 woorden mocht besteden had dezelfde partij stelselmatig veel meer nodig. Ook twittert dezelfde groepering allerlei zaken onder de noemer 'Wat wij willen'. Tja, dat zijn dan van die populaire zaken die iedereen wel wil of waarvan je al aanvoelt dat het bij voorbaat (financieel) niet haalbaar is.

Kortom, veel geschreeuw en weinig wol. Politiek roeptoeteren dus. Wat er uiteindelijk van mijn klasgenoot Vic Van Dee geworden is weet ik niet. Misschien heeft hij wel voor de crisis furore gemaakt in de hypotheek- of aandelensector. Grote kans natuurlijk dat hij in de politiek terecht is gekomen. Of nog waarschijnlijker dat hij ergens columnist is geworden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten