Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 30 december 2013

Moskee Ja/Nee














Er is iets beroering in Ede. “Buurtbewoners willen geen moskee in Ede-Zuid. Reden hiervoor is de vrees voor verkeer en parkeeroverlast door de bovenwijkse functie en geluidsoverlast.” staat er te lezen op het twitteraccount van @GeenMoskeeEde. Vorig jaar ging de gehele gemeenteraad, m.u.v. de SGP, akkoord met de bouwplannen.

Nu komt de buurt in actie met allerlei bezwaren omdat omvang en hoogte afwijken van de orginele plannen. Ik moet begrijpen dat er echt geen anti-islamitische sentimenten spelen maar dat men slechts tegen overlast is. Is volkomen legitiem natuurlijk. Ook een grote gereformeerde megakerk zou ongerief voor de buurt kunnen opleveren. Maar noem je comité dan ook @GeenOverlastInEde of zoiets.

Opmerkelijker wordt het als een politieke partij er bij voorbaat uitspraken over gaat doen. Dat de buurtbezwaren gebruikt gaan worden voor ideologische doeleinden. De gemeenteraadsverkiezing lijkt dan ook te zijn begonnen. Nu kun je de islam en een moskee geen verrijking vinden van onze cultuur. Is ook een volkomen legitieme gedachte lijkt mij. Maar als de bouwaanvraag en de verdere procedures allemaal wettelijk verlopen dan zal zo’n gebouw er uiteindelijk komen of je het leuk vindt of niet.

 Ik hoop in ieder geval dat de buurt er samen met het moskeebestuur en de gemeente Ede uitkomen. Dat het in ieder geval geen heftig politiek issue wordt waardoor voor- en tegenstanders zich gaan profileren. Als deze moskee over pakweg 30 jaar gesloopt moet worden om plaats te maken voor flats dan springt Burgerbelangen vast wel weer in de bres om dit monumentale gebouw te behouden voor Ede…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten