Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

dinsdag 26 november 2013

Wapenbezit













“Er was onlangs iets over Ede op tv”. Aan de andere kant van de telefoonlijn moest mijn vader even denken maar toen was het weer helder. Hij had iets meegekregen over het preventieteam dat actief is in de Maandereng. Helaas is nodig dat burgers de buurt in de gaten moeten houden. Ik begrijp uit een onlangs bezoek van het college in Bennekom dat de inwoners daar tevreden zijn maar dat het aantal inbraken grote zorgen baart.

In de Rietkampen is een speciale app. gelanceerd zodat bewoners elkaar van verdachte zaken op de hoogte kunnen brengen. Onze burgemeester twittert steevast de weekscore wat betreft aantal inbraken, pogingen daartoe en aanhoudingen in de gemeente Ede. De laatste tijd worden er gelukkig een fiks aantal inbraken voorkomen of opgelost mede door de inzet van oplettende Edenaren.

Wellicht neemt het gevoel van onveiligheid toe maar het blijkt altijd al wel te spelen. Zo las ik op het internet een archiefstuk in de Volkskrant uit 1995 (dank aan KE) waarin diverse mensen uit Lunteren een wapenvergunning hadden aangevraagd. Dit als protest tegen het grote aantal inbraken en overvallen die het dorp toen teisterden.

Voor de uitvoering van zo’n be/geladen maatregel is er nog wel ruimte in wat Edenaren samen met de politie kunnen doen ter preventie. We willen toch geen Amerikaanse wildwest taferelen hier in de Veluwse vallei? Oplettendheid blijft het grootste wapen dat wij als burgers bezitten in de strijd tegen veel crimineel onheil.

Vandaar een pluim voor hen die zich daar individueel of georganiseerd mee bezighouden. Hun faam reikt intussen tot in het verre Fryslân…

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten