Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 6 juli 2013

Boefjes













Vorige week was Ede twee keer heel opmerkelijk in het landelijk nieuws. In de Cinemec werden tijdens de film ‘Now You See Me’ biljetten van vijf euro de zaal ingeschoten. Een soort van ‘money for nothing’ actie van distributeur Entertainment One. Sommige van de aanwezigen geloofden eerst ook niet dat het om echt geld ging.

Saillant detail is dat de directeur van Cinemec tot nu toe onvoldoende rente en aflossing heeft betaald aan de gemeente die een flinke lening aan hem heeft verstrekt. Verder was daar de brandweer die in de nacht moest uitrukken om hamster Boefje te bevrijden uit een wc-pot. Ja, u leest het goed. Iemand betrokken bij de brandweer schetste mij zo’n beetje wie en wat er nodig was voor deze grootschalige hulpverlening.

Nu mag men zich afvragen of de waarde van een hamster in verhouding staat met wat het de gemeenschap uiteindelijk kost. Dat soms emotionele belangen zwaarder wegen dan financiële vind ik heel aanvaardbaar. Gelukkig zijn er zaken in het leven waarbij de analyse van kosten/baten niet doorslaggevend zijn in het verstrekken van hulp. Hoe het ook zij… de hamster kroop weg, iets wat de Cinemec directeur niet doet.

Maar hij kruipt wel weg als het op financiële verplichtingen aankomt. De hele actie om de hamster te bevijden kost de burger inderdaad handen vol geld. Toch steekt dit schril af tegen het bedrag dat de gemeenschap erbij inschiet als de directeur van Cinemec zich blijft verschuilen. Hopelijk komt dit ‘boefje’ snel tot inkeer en zal hij merken dat dit ook heel bevrijdend kan werken.

2 opmerkingen:

  1. Goed artikel..... maar meningen verschillen, voor een hamster bel je geen 112 en zijn er geen zes duur betaalde brandweer vrijwilliggers voor nodig voor het gevrijden van een hamster van een wc.... WTF doet een hamster los in huis en normaal is een wcdeurmdicht..... @bartheere

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor sommige individuen bel je ook geen 112......

    BeantwoordenVerwijderen