Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 14 april 2013

Onkruid














De gemeente Ede wil groen en duurzaam zijn. Als gemeenschap in de Foodvalley mag men zich ook sinds kort fairtrade gemeente noemen. Er wordt zelfs een poging gedaan de groene hoofdstad van Nederland te worden. De raadsfracties in de gemeenteraad omhelzen het nieuwe gedachtegoed met een luid uitgesproken amen. Maar belijden is nog geen beleid.

Dat maakt onkruidbestrijding wel duidelijk. Deze zaak zou een flinke kink in de duurzaamheidskabel kunnen veroorzaken. Het tegengaan van onkruid kost nu eenmaal handen vol geld en een goedkoper alternatief is dan ook het gebruik van het bestrijdingsmiddel Roundup. Daar is geen (on)kruid tegen gewassen en dat geldt daardoor ook (in later stadium) voor allerlei soorten insecten en vogels. Het gevolg laat zich raden.

Maar voor de fikse besparing aan euro’s zijn sommige fracties helaas toch wel wat gevoelig. Dat is erg jammer. Het is beter dat alle raadsleden unaniem in processietocht het pad der duurzaamheid volgen. Uit volle overtuiging en stuk voor stuk op weg naar duurzaam verantwoord beleid. Dus ook creatief in het vinden van de financiële middelen in deze zaak.

Want het inzetten van Roundup levert Ede zeker een (onbetaalbare) fikse imagoschade op. Daar kun je vergif op innemen! Gaan bepaalde Edese partijen toch voor deze troep dan mag wat mij betreft politieke Roundup gespoten worden bij de verkiezingen van 2014. Dat spreek ik ook uit namens onze Edese vogelpopulatie en al de andere levensvormen in onze plaatselijke biologische keten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten