Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 15 september 2011

Firewind



Je hebt van die mensen die wel eens verzuchten: "Ik win ook nooit eens wat". Mij zul je hier niet (meer) over horen. Afgelopen weekend kwam er een mailtje binnen met een verheugende mededeling. Ik had namelijk twee toegangskaarten gewonnen voor een concert van de band Firewind.

Vervolgens heb ik een oud-collega Robbert-Jan benaderd of die wellicht interesse had om mee te gaan? Dat had hij zeker. Zo togen wij dan ook op woensdag 14 september naar cultuurpodium De Boerderij te Zoetermeer om ons te laven aan een portie heavy maar zeer melodieuze rockmuziek.

We pikten nog net de laatste twee nummers van supportact Vanderbuyst mee, die afsloot met Herman Brood's 'Never Be Clever'. Daarna was het de beurt aan de Zweedse Formatie Wolf. Het klonk allemaal wel goed maar het geheel zou toch wel enigszins verbleken bij de vurige wervelwind die later voorbij zal trekken.

Firewind is een Griekse band rond stergitarist Kostas Karamitroudis. Dat bekt natuurlijk voor geen meter. Je bent jong en ambitieus en dan jezelf als Gus G. presenteren is natuurlijk een veel betere optie. De vaste zanger van de band was door persoonlijke omstandigheden niet van de partij. Hij werd nu vervangen door de in hardrockkringen bekende vocalist Mats Leven. Ook de drummer was net ingelijfd maar daar was al helemaal niets van te merken.

Deze geweldenaar mepte de zaak heftig, snel maar uiterst loepzuiver aan elkaar. Samen met gitarist de ultieme blikvangers van de band. Het was een waar genoegen dit mee te kunnen maken. Het bijgevoegde muziekfragment hierboven is afkomstig van een DVD uit 2008. Het geeft een aardig beeld van wat wij deze avond hebben gehoord en gezien.

Het levende bewijs dat Griekenland meer hoogvliegers op muziekgebied heeft voortgebracht dan Vicky Leandros, Demis Roussos en Nana Mouskouri is nu voor ons wel heel duidelijk geworden. Het is anno 2011 niet alleen maar malaise met die Grieken nu ze op het randje van het faillissement staan. Er zijn lichtpuntjes... ze hebben in ieder geval Firewind!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten