Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 4 augustus 2016

mEdemaken











Heden is overleden het oogappeltje van het Edese politiek bestuur. Het heengaan van het grote burgerbezuinigingsparticipatieproject (een absolute klapper bij scrabble bij 3 of 4 keer de woordwaarde!) in gemeente Ede werd door wethouder Marije Eleveld in de Edese Post van woensdag 3 augustus wereldkundig gemaakt. Dit kindje van het huidige college zat vanaf het begin eigenlijk al in een kwakkelfase. Na de geboorte mocht het worden bezichtigd in één van de voormalige kazernegebouwen.

Ook ik was daarbij op kraamvisite. De opkomst leek op het eerste oog wel aardig. Maar zoals zo vaak… schijn bedriegt. Het aantal aanwezigen moest worden verminderd met wethouders, raadsleden, fractievolgers, ambtenaren van gemeente Ede, personen van belangenverenigingen, van de pers en degene die de catering verzorgden en natuurlijk ondergetekende. Er bleef dan ook nog maar een handje vol burgers over die van plan waren mee te gaan participeren in het grote bezuinigen. Dat is natuurlijk niet het meest dankbare werk.

Vervolgens lag de kans levensgroot op de loer dat het college dit later ging gebruiken. “De burger heeft gesproken en die wilde nu eenmaal daar en daar op korten”. Het uiteindelijke doel kwam dan ook niet echt van de grond. De sterk afnemende gezondheid van mEdemaken baarde volop zorgen. De eerst zo trotse ouders, dhr. en mevr. B&W Politiek, zagen met lede ogen aan hoe de levensvatbaarheid van hun troetelkindje sterk achteruit holde. Het kwam dan ook uiteindelijk aan de beademingsapparatuur te liggen. Maar het mocht niet baten.

De praktijk liet zien dat er geen hoop meer was. Op aangeven hiervan is dan ook besloten de stekker er uit te trekken. Dit om de gemeenschap niet verder op kosten te jagen, mEdemaken heeft tenslotte in haar korte leventje al aardig wat gekost. Dat er nu politieke actieve euthanasie is toegepast is dan ook wel begrijpelijk hoewel het verdriet er bij het college niet minder om is. Het is wellicht beter zo zal de gedachte bij de diepbedroefde wethouders zijn. Liever geen bloemen of toespraken. mEdemaken zal binnenkort dan ook in stilte ergens op de Ginkelse hei worden begraven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten