Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

woensdag 8 juni 2016

Geen EO in Ede!













Geachte voorzitter.

Wij als Edese fractie hebben met stijgende verbazing kennis genomen… Nee, dat zeg ik eigenlijk niet goed. Het is meer dat wij als collectief zo’n beetje gelijktijdig van onze (luie) stoel zijn gevallen. Of beter gezegd… we zijn als beste stuurlui van schrik vanaf de wal pardoes in het water gevallen. Dit alles op het moment toen er door de burgemeester, in de informatieve bijeenkomst rond de toestand in de wijk Veldhuizen, de EO ter sprake kwam.

Het was dan ook D66, die bij monde van mevrouw Charifa El Kaddouri, tot onze vreugde direct ernstige bezwaren maakte. In orthodox christelijke kring zal men ongetwijfeld roepen dat zo iets in de lijn der verwachting ligt maar dit even terzijde. Maar goed de vraag blijft of wij in Ede wel zo zitten te wachten op die mensen van de EO. Het blijven tenslotte moraalridders die dan achteraf komen zeggen wat er goed en fout is gegaan hier in Ede.

We weten ook allemaal wel dat die echt niet komen voor een salaris zo rond het minimum jeugdloon. Dit gaat gewoon weer bakken vol met geld kosten en het is altijd maar weer afwachten of we de eindconclusie niet zelf hadden kunnen bedenken. Nee, laten we de hand maar in eigen boezem steken. Geen vreemdelingen op het Edese erf maar gedegen ouderwetse zelfkritiek. Wat onze fractie betreft dan ook graag per direct exit... Externe Onderzoeksmethode!

Nu hoorden wij ook dat er een initiatief is gestart waarbij lokale kerken en moskeeën geld gaan inzamelen om de slachtoffers van de autobranden financieel te ondersteunen. De gemeente Ede gaat daar ook in participeren. Net bekomen van het eerder aangekondigde onheil lagen we alweer te spartelen. Zondermeer hartverwarmend zo’n actie maar moet er in eerste instantie niet geld worden gehaald bij de veroorzakers van de schade?

Van een kale kip valt niets te halen zal er gedacht zijn. Komt dan op de tweede plaats niet gemeente Ede zelf in zicht? Wij mogen het van bepaalde (college) politici eigenlijk niet meer doen. Wijzen naar de miljoenen aan begrotingsoverschot die onlangs in de grote reservepot verdwenen. We houden dan maar angstvallig onze handen in de zakken maar ze jeuken wel degelijk kan ik u vertellen.

Als fractie gaan wij in ieder geval intern een kritische zelfanalyse doen om te kijken hoe wij in dit proces het er van af hebben gebracht. Als elke fractie, de wethouders en burgermeester dat ook doen, dan kan de EO buiten de deur worden gehouden. Dit bespaart veel geld wat direct weer kan worden aangewend om alvast enkele Veldhuizenaren van een mooi (tweedehands) wagentje te voorzien.

Wij hopen in de toekomst nog veel constructieve bijdrages te leveren in het ontmoeten en verbinden met als doel een bruisend Ede te genereren. Voorzitter, we willen dan ook eindigen met te zeggen dat we als fractie, helaas nog buiten de Edese raad, volop willen mEDEdenken en participeren. Om onze collega buitenparlementair raadslid George de Haan uit Lunteren maar eens te citeren “Niet in de raad maar wel paraat!”


Namen Fractie Boeloe
B. Ear

Partij  (B)ewakend (O)og (E)n (L)uisterend (O)or (E)de
Volg ons op twitter en facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie posten