Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 7 april 2016

Parkeerperikelen














Er was eens een gemeente ergens in het midden van het land. Het ging er niet zo goed. Want de ene na de andere winkel in het centrum ging dicht. Iedereen dacht heel diep na hoe je dit zou kunnen oplossen. Het moet aantrekkelijk voor de mensen zijn om zelf dingen in een echte winkel te kopen. Dat ze niet meer via het internet bestellen maar er ook echt op uit gaan!

Als ze dan per auto uit het buitengebied komen is natuurlijk het eerste wat helpt ze een gratis parkeerplek aan te bieden. Dat maakt koopgrage mensen blij en wie weet komen ze dan binnenkort nog wel een keertje terug. Maar deze gemeente had iets heel iets anders bedacht. Echt geen gratis parkeren.Welnee, er moest juist extra geld uit het parkeren in het geldkistje komen.

Dus moeten bezoekers voortaan eerst betalen voordat ze hun auto kwijt kunnen. Ja, en om niet te laat komen geven mensen voor de zekerheid nog maar wat extra geld uit. Ze willen geen vette boete krijgen natuurlijk. Dit levert deze gemeente wel mooi een paar ton extra op! Nou denkt u natuurlijk dat het hier een om een heel arme gemeente gaat. Die moeten wel zulke maatregelen nemen om het hoofd boven water te kunnen houden. 

We doen eens een klein onderzoekje. Op de website staat het volgende te lezen: ‘De gemeente sluit 2015 financieel af met een voordeel van 19,5 miljoen euro op een totale begroting van 335 miljoen euro. Van dit bedrag gaat 12,5 miljoen euro naar de algemene reserve van de gemeente’. U denkt nog dat het hier om een sprookje gaat? Ik moet u echt teleurstellen... het is de keiharde realiteit. Welkom in de wondere wereld die gemeente Ede heet!

1 opmerking:

  1. http://www.petities24.com/stop_het_nieuwe_parkeerbeleid_in_ede_centrum

    BeantwoordenVerwijderen