Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zaterdag 27 juni 2015

Uit De Kast...













De Edese gemeenteraad debatteerde onlangs over de uitkomst van het referendum. Het leek eigenlijk verspilde tijd. De fracties van CDA, CU en de SGP (19 zetels) zijn mordicus tegen opening op zondag van winkels. De VVD, D66, PvdA en Gemeente- en Burgerbelangen (18 zetels) zouden het liefst al zondag alle winkels open willen. Toch kwamen de vastgeroeste standpunten breedvoerig op tafel.

Voor en tegen gaven geen millimeter krimp met de uitslag van het referendum in de hand. Het lange wachten was dus op de ‘coming out’ van GroenLinks/Progressief Ede (2 zetels) die als laatste aan de beurt was. De enigste partij die nog geen positie had ingenomen en waarvoor de uitslag van het referendum bepalend zou zijn. Mevrouw Ellen Out beklom het spreekgestoelte. Uit welke kast zou ze komen?

Die van duurzaamheid? Die van de rem op de 24-uurs economie? Die van consuminderen? Fractievolger P.G. van de Berg had al enkele malen voorstanders van de koopzondag vanuit de ‘sociale’ kast toegesproken. Hij wilde weten of men wel het belang van het winkelpersoneel goed in ogenschouw heeft? Al de genoemde kasten gingen tijdens de ‘outslag’ iets open maar uiteindelijk kwam mevrouw Out tevoorschijn uit de kast met het bordje ‘globalisering’.

'We leven nu eenmaal in grote wereld waarbij Ede wel mee moet gaan'. Ik had al zo’n voorgevoel… GL/PE is dus ‘bi’ en wil eigenlijk van twee walletjes eten. Die koopzondag in gemeente Ede komt er dus met dank aan Out & Co. ondanks hun bezwaren. Het is nu nog alleen de vraag waar precies en hoe vaak. Als het nu uiteindelijk later maar niet blijkt dat GL/PE door deze keuze aan ideologisch lager wal is geraakt…




Geen opmerkingen:

Een reactie posten