Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

donderdag 11 juni 2015

Georgy














Op de avond van 10 juni was er in het gemeentehuis een speciale avond. Dit ter gelegenheid van de uitslag van het referendum over de koopzondag in gemeente Ede. Je denkt eerst daar komt geen hond op af. Nou, dat viel reuze mee. Georgy de geleidehond van journalist Martin Both bleek er te zijn. Het duurde allemaal wel heel lang voordat alle uitslagen binnen waren. Maar er waren gelukkig voldoende hapjes en drankjes om de tijd door te komen.

De uiteindelijk uitslag was niet echt verrassend te noemen. Een blinde(n)geleidehond kon het zelfs aan zien komen. In ieder geval kon het analyseren om eigen gelijk aan te tonen beginnen. Datgene waarvoor de heren en dames politici in de wieg zijn gelegd dus. Want zowel de voor- als tegenstanders zagen in de uitslagen voldoende handvaten om eigen standpunt te onderbouwen.

Als je dan ook nog eens bedenkt dat minder dan helft van de mensen in gemeente Ede de moeite heeft genomen om te gaan stemmen. Georgy lag er rustig bij en liet het allemaal langs zich heen glijden. Die maakt het helemaal niets uit of z’n baas voortaan de hondenbrokken op zondag in Ede kan kopen of niet. Als de voerbak maar op tijd vol zit. Het referendum heeft ook nog eens handenvol geld gekost.

De vraag is dan ook of we er nu wat mee zijn opgeschoten? Is er na het referendum echt duidelijkheid gekomen nu beide kampen hun gelijk er in lezen? Dat gelooft toch geen hond! Georgy in ieder geval niet. Maar die was al lang bezig met heel andere zaken. Toe nou baas, trek die microfoon onder die politieke smoel vandaan. Het is bijna twaalf uur. Hoog tijd voor mijn warme mandje. Die gemeentevloer voelt intussen wel heel koud aan…



3 opmerkingen:

  1. gertjan bosman13 juni 2015 om 01:30

    Zeg Jolmer,
    Ben jij op zondag eigenlijk open?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Of ik op zondag open ben? Ik als (Jolmer) Winkel sta 24 uur per dag zeven dagen in de week open voor van alles en nog wat, Maar in dat gehele proces neem ik gepaste rust op de zondag voor reflectie en een kritische zelfanalyse... :-)

    BeantwoordenVerwijderen