Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 21 juni 2015

De Nijlpaarden













Onlangs sloten zeven jonge ambtenaren zich 24 uur op in het gemeentehuis. Ze noemen zichzelf de Poema’s en hadden als doel gesteld een maatschappelijk probleem in één etmaal op te lossen. Er werd gekozen voor ‘social impact bounds’. Veel te elitair natuurlijk. Voor de doorsnee burger was zwerfvuil wellicht een betere keuze geweest. Maar hulde voor dit initiatief en op naar de volgende klus!

Dit concept zou eigenlijk in de Edese politiek geïntroduceerd moeten worden. Sluit politici op en laat hen niet eerder los dan dat een specifiek probleem is opgelost. Doe dat in een leegstaand winkelpand in het centrum waar de burger wel vrij in en uit kan lopen voor advisering. Een meerderheid in Ede wil dat zelfs ook wel op zondag doen. Dit levert vast meer op dan zo’n geldverslindend raadgevend referendum.

Zet dus van elke politieke partij er dus eentje achter de tralies zodat niet de macht van het getal heerst. En echt niet eerder op vrije voeten voordat het probleem werkelijk is opgelost! Laten we dit clubje van negen dan de 'Nijlpaarden' noemen. Grote bek, dikke huid, traag en log zich voortbewegend in de politieke vijver. Ik denk dat deze manier heel veel oordeel- en besluitvormende vergaderingen gaat schelen. De roep van huis en haard zal ronduit sterk zijn.

Ook “stukjesschrijvers van de Ede Post & Stad moeten zich maar eens gaan opsluiten om het journalistieke niveau wat op te krikken” opperde ook iemand. Nou, dat is prima maar dan moeten de Nijlpaarden eerst maar eens fiks wat problemen in de Edese samenleving oplossen. Dan mag het echte grote maatschappelijk probleem van de columnisten wat mij betreft wel flink worden aangepakt…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten