Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 23 januari 2015

Jan Sociaal














Nog nooit heb ik hem persoonlijk gesproken. Toch bezit ik door de media, het volgen van raadsbijeenkomsten en twitter, een gedegen beeld van hem. Na negen jaar heeft hij door omstandigheden in de privésfeer de handdoek in de politieke ring moeten werpen. Ooit met voorkeurstemmen in de Edese raad gekomen was daar onlangs het piketpaaltje dat het einde hiervan markeert.

In de jaren dat ik intensief de Edese politiek volg heeft hij zich in het selecte groepje van mijn favorieten kunnen nestelen. Sterk sociaal bewogen en bevlogen. In al die jaren een enorme dossierkennis opgebouwd en dat vooral op het gebied van het sociaal domein en de ruimtelijke ordening. Vaak bezig aandacht te vestigen op sociale woningbouw en duurzaamheid. Zij hart klopt sneller voor de zwakkeren in de samenleving.

Veel van zijn visie en gedachtegoed zijn in een links kader te proppen. Toch zal hij zichzelf nooit socialist noemen. Daarvoor staat voor hem het heilig geloof in een maakbare samenleving vierkant in de weg. Hij bezit de overtuiging dat, gezien de menselijke aard, het hier nu op aarde nooit zo zal worden zoals het wel in oorsprong door de Schepper is bedoeld. Hij leeft en handelt in de verwachting van de herschepping waar wel de hemel op aarde zal worden gerealiseerd.

Daar zal zijn rolstoel slechts als museumstuk fungeren. Bij de Edese CU zullen ze hem gaan missen. Het verlaten van de lokale politiek zal echter geen stilzitten betekenen denk ik. Er zijn altijd weer plekken waar mensen sociaal buiten de boot dreigen te vallen. Een sterk vermoeden zegt mij dat wij nog lang niet van Jan de Kluijver af zijn. Het ga je goed broeder Jan!

1 opmerking: