Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

vrijdag 10 mei 2013

Rollator Revolutie

















Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 doet in de gemeente Ede een nieuwe partij mee. De 65pluspartijEde. Veteraan, Lunteraan George de Haan komt er aan! Er staat de oudere medemens nog veel te wachten en van lijdzaam toezien mag geen sprake zijn. Niks geen gestaar meer vanachter de geraniums. De vensterbank moet leeg, de ramen wijd open om zo veel mogelijk zicht te houden op de gevaren die voor ouderen dreigen.

Nu is in mijn optiek politiek bedrijven een zaak van visie hebben op alle facetten in het leven. Dat George de Haan een brede visie heeft op zo’n beetje alles om hem heen kan uit eigen ervaring beamen. Maar blijkbaar is voor hem nu de tijd rijp om slechts voor de specifieke belangen van de oudere Edenaar op te komen. De landelijke 50+partij geeft geen toestemming om aan lokale verkiezingen mee te doen.

Dus kwam de Haan op het idee om zelf een belangenvereniging en partij op te richten en dat vanaf de pensioengerechtigde leeftijd (althans zoals we die lang hebben gekend). ‘Sjors’ van de rebellenclub is aantocht en politiek Ede u bent gewaarschuwd. Want met een rollator kun je heel doelgricht tegen schenen (of heilige huisjes) botsen.

En met een wandelstok valt nog uitstekend van je af te meppen. Bril, gehoorapparaat en pruik afzetten, kunstgebit er uit en dan er volop er in vliegen. Denk aan het beeld van een oud vrouwtje dat venijnig meppend met handtasje de grootste kerels op gestrekste draf doet vluchten. Dus George… laat de rollator revolutie maar plaats gaan vinden, te beginnen in Ede.

1 opmerking: