Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

maandag 12 december 2016

Zweet Des Aanschijns...














Het is altijd jammer als een buurtgemeente van Ede weer eens een primeur in de wacht sleept en wij hier met lege handen staan. We proberen met alle macht inventief en vernieuwend bezig te zijn met als ultiem doel van de kaart te bruisen dan wel te spetteren. Afgelopen week was het weer eens raak… Barneveld troefde ons af. Dit met een heuse sportschool op reformatorische basis!

Waarom heeft niet eerder iemand in Ede dit bedacht vraag ik mij dan af? Er is hier natuurlijk ook zo'n enorme potentiële doelgroep. Maar een klein percentage hiervan aan het sporten krijgen betekent direct al een overvolle sportzaal. Ik probeer mij even in te leven in de reformatorische sportfilosofie. Deze nieuwe lichting sporters bevragen elkaar gedurig met het reglement van de sportschool binnen handbereik.

Heb jij de juiste sportschoenen wel aan? Vertonen de vormen en kleuren van je outfit niet te veel gelijkenis met die van buiten de school? Ben je elke keer dat de sportschool open is wel aanwezig? Verder is het van essentieel belang het voortdurend besef te hebben: 'Hoezeer jij je ook in het zweet werkt, je weet nooit zeker of het wel genoeg is. Je kunt alleen maar hopen dat er een dag komt dat dit je duidelijk wordt gemaakt. Zolang dit niet het geval is blijf je in onzekerheid doorsporten'.

Dit is dus een gemiste kans maar ik zie wel meer mogelijkheden. Wat dacht u van een socialistische sportschool in Ede? De deelnemers werken niet individueel maar als collectief, naar draagkracht natuurlijk, gezamenlijk aan hun figuur. Dus geen losse personages op een loopband of aan zware halters maar als hechte groep gezamenlijk touwtrekkend of in een meermansroeiboot. Bij voorkeur dan tegen leden van de liberale sportschool die ook net is geopend.

Of een fitnesscentrum voor boze burgers waar we ook al zo veel van hebben. Die hun agressie dan gedoseerd en gecontroleerd kwijt kunnen zodat er verder geen maatschappelijke brokken vallen. Laten wij in Ede in ieder geval afspreken alert te zijn op nieuwe ontwikkelingen en dat we er dan ook tijdig op inspringen. Het is altijd teleurstellend dat zo'n Veenendaal, Renswoude, Apeldoorn, of nog erger, Wageningen weer eens met de eer gaat strijken…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten