Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 22 juni 2014

Bruisende Dweilstad













Afgelopen zaterdag was er in Ede van alles te doen en te beleven. In de oude kerk traden diverse koren op. Buiten was er een rommelmarkt. In een nabijgelegen winkelpand waren maquettes te zien en kon er je ideeën kwijt om het centrum aantrekkelijker te maken. Er was in galerie Blauw Art een kunstexpositie. In Kernhem was landgoeddag en stonden er diverse activiteiten op het menu.

Speeltuin de Korenbloem bestond 60 jaar en dat werd ook uitbundig gevierd. Het weer werkte heel goed mee en het was gezellig druk in de metropool van de Veluwse vallei. Verder waren er de gehele dag zogenaamde dweilorkesten actief in het centrum. Ede stad dweilstad bij uitstek dus. Een raadslid die ik even sprak merkte op dat het allemaal wel heel veel activiteiten in één keer waren.

Dat bracht mij op de gedachte dat Ede eigenlijk kan worden vergeleken met een fles geschudde frisdrank. In potentie heel veel koolzuur dat de zaak aardig kan laten bruisen. Maar draai je de dop er te snel af dan is het effect wel heftig maar de duur kort. We moeten dus in Ede alert blijven op onze aantrekkingskracht mensen! Dat het allemaal niet te mooi wordt want dan zitten we er te gauw doorheen.

En het moet ook niet zo zijn dat de A12 en A30 standaard bij de filemeldingen zitten als er hier weer eens wat te doen is. Dus het bruisen graag doseren door de dop langzaam open te draaien. Gaat het te snel dan gauw de dop weer dicht want anders stroomt de zaak gigantisch over. Dat kan dan wel eens dweilen met de kraan open gaan betekenen. Is Ede ook een dweilstad maar dan net iets anders…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten