Interactie kan door het sturen van e-mail naar: jolmerwinkel@gmail.com of mij te gaan volgen op Twitter of vrienden te worden op Facebook.

zondag 21 februari 2010

Jongens Van Stavast?

Het kabinet is gevallen. Afspraak is afspraak riep de PVDA. We hebben samen met het CDA en de CU een einddatum vastgelegd en daar houden we ons dan ook aan. Niks geen verlenging welke motieven daar ook aan ten grondslag liggen. Ik schets hier even in het kort wat de kern van de val is. En toegegeven, de houding van Bos & Co. is er één van principiële aard. Als je een afspraak maakt dan houdt deze op als de einddatum is bereikt. Punt uit. In het geval alle betrokken partijen tot de conclusie komen dat verlenging noodzakelijk is dan plak je er nog weer een tijdje aan vast. Maar zolang de neuzen niet dezelfde kant op wijzen dan is het simpelweg einde oefening. Juridisch geen speld tussen te krijgen. Hulde dus voor de PVDA die de rug recht houdt.

Maar toch bekruipt mij een gevoel dat deze houding wel erg selectief is. In het politieke bedrijf is afwijken van gemaakte afspraken geen zeldzaam verschijnsel. Tja… dat hebben wel zo vastgelegd maar dat moet worden bekeken in het licht van de toenmalige situatie en de huidige status is dusdanig dat... Vul het verder zelf maar in. Was het niet dezelfde Bos die zei niet in een kabinet te gaan zitten onder premier Balkenende? Ik moest glimlachen toen ik in een ingezonden stuk in de Metro las hoe iemand nog even het kwartje van Kok opperde. Dat zou tijdelijk van aard zijn. Daar zat dus ook een einddatum aan vastgeplakt. Nu kun je gaan debatteren hoelang tijdelijk is. Maar tijdelijk is nog wel steeds afgebakend met een eindstreep. Maar bij elke tankbeurt vloeien er nu nog steeds vele ‘kwartjes’ vanuit de portemonnee naar de staatskas. Een daar is de PVDA dan weer niet zo principiëel. Ach, het blijft ook allemaal politiek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten